lördag, februari 24, 2007

Kvällens startfält: Gävle 2007

Jag vet inte om man ska se det här startfältet som starkt eller inte. Däremot tycker jag att det känns som det mest lättippade startfältet, vilket jag givetvis räknar med att få äta upp...
Nu kan jag i alla fall säga att det är uppenbart att The ARk ska vinna årets Melodifestival. Här finns ingen riktig utmanare.

1. Magnus Uggla - För kung och fosterland
En sedvanlig Ugglalåt och dagens moderna människor och deras shoppinghysteri. Men det känns inte riktigt tydligt vem det är han riktar sina sparkar mot denna gång, texten är helt enkelt lite trubbig. Jag gillar Uggla, men ställer man hans låtar mot andra artister så vet jag inte om det håller måttet. Det är bra, men ingen "Kung i baren". Tydligt är dock att Uggla nu har en stark fan-bas och knappast kommer att behöver hamna sist, som förra gången han tävlade.
Betyg: 3

2. Emilé Azar - Vi hade något
Kommer ni ihåg introlåtarna till de där trista svenska såporna på 90-talet? Inte? Nej, det är inte konstigt. Det här låter som låten från "Vänner och fiender" och det är inte en komplimang. Refrängen är lite medryckande, men inte tillräckligt alls. Jag tror inte att svenska folket orkar lyssna på den här och det känns väldigt dammigt.
Betyg: 2

Sanna Nielsen - Vågar du vågar jag
Kvällens klassiska schlager. Börjar långsamt ochf örsiktigt och övergår till upptempo-sväng. Visst det är då och då lite ös, men den sticker inte ut och är inget speciellt. Men klassiker brukar funka rätt bra även om kvalitén inte är underbar, och Sanna sjunger absolut bra även om det är synd att hon blir sittande med så trist material. Vi har hört det här 5000 gånger innan, och mycket bättre.
Betyg: 3

4. Caroline af Ugglas - Tror på dig
Hon sjunger faktiskt så grötigt att jag först tror att hon sjunger på engelska.. Med tanke på hur hon brukar bete sig på scenen, som en ko på amfetamin, så är det här så totalt icke tilltalande det bara kan bli. Kan inte stackarn sjunga i sin källare istället för att tving sitt artistskap på svenska folket. Jag hoppas bara att svenska folket för en gångs skull får chansen att visa för tv-producenter och liknande folk i branschen hur totalt ointressant fröken Ugglas är. Vi VILL INTE SE HENNE MER!!! Regina kom tillbaka. Allt är förlåtet. Du är visst normal... Och ja, låten är extremt trist.
Betyg: 1

5. After Dark - När ni tar saken i egna händer
LÅter väldigt mycket "Go west" med Pet Shop Boys, vilket inte behöver vara negativt. Jag gillar den och After Dark brukar alltid göra en trevlig scenshow. Det är givetvis inget för Europa, men visst kan de få förgylla globen!
After Dark och Magnus Uggla slåss om samma publik och samma röster. Jag tror inte att båda kommer att orka ta sig till Globen ikväll, och det kommer nog att avgöras på scenshowen och om folk kommer att sätta kaffet i vrångstrupen av After Darks (i år) inte barnvänliga text...
Betyg: 4

6. Sarah Dawn Finer - I remeber lowe
Det här är kvällens typiska 5:a. Det är en fin ballad och Sarah sjunger jättebra, men jag tror att svenska folket har fyllt sin balladkvot för i år. Och Sarah är inte folkkär på samma sätt som Sanna Nielsen är, så även om låten förtjänar fler lyssningar så tror jag inte att det räcker för tat gå vidare.
Betyg: 4

7. Verona - La musica
Det här är ett av de där spåren på "Jabba-dabba-dance" skivorna från 90-talet, som ni INTE spelade mer än 1 gång! Herrgud.
Betyg: 1

8. Andreas Johnsson - A little bit of love
Inte lika bra låt och "Sing for me" från förra året. Jag önskar verkligen att Andreas kunde ha fått Sebastians låt från förra veckan istället. Men, Andreas går nog vidare på gamla meriter och hamnar i Globen ändå. Låten är misstänkt lik den gamla "Thats the story of love". Varför skriker ingen låtstöld idag??
Betyg: 4


Jag vill:
Sarah Dawn Finer och Andreas Johnsson till Globen och
After Dark och Magnus Uggla till andra chansen.

Jag tror:
After Dark och Andreas Johnsson till Globen.
Magnus Uggla och Sanna Nielsen till andra chansen.

1 kommentar:

  1. Anonym6:47 em

    Vet inte om jag håller med om att det är så lättippad men jag tror i alla fall på samma scenario som du!

    SvaraRadera