lördag, februari 09, 2008

Miss Decibel på banan igen!

Nu är det äntligen dags! Kvällens första deltävling går av stapeln i Göteborg. För en gångs skull har jag inte lyssnat i förväg på låtarna utan kommer att betygsätta dem under tiden jag ser programmet.

1. E-Type & The Poodles
Bidrag:
Line of fire.
Betyg: 3

Kommentar:
Jag hade förväntat mig mer av Pudlarna och E-type. En okej låt som säkert växer med tiden, men mitt första intryck är..besvikelse. Lite trist med godkänd rock.



2. Face-84
Bidrag:
Alla gamla x.
Betyg: 2

Kommentar:
Dansband möter skolkabarét. Roligare än jag förväntat mig, men ändå. Det känns amatörmässigt och är inget jag vill lägga 3 minuter på igen.

3. Velvet
Bidrag:
Déjà vu.
Betyg: 4


Kommentar:
Snygg början och intressant melodi som ger lite mer än de vanliga eurodisco-låtarna. Velvet sjunger bra. Kul. Lär gå bra på dansgolven i vår. Velvet var min favorit till finalen.

4. Brandur
Bidrag: Lullaby.
Betyg: 1

Kommentar:
Låter som någon av alla de tristaste mest birtglömda Bond-intro-låtarna. Hissmusik, pianobar. Skittrist.

5. Michael Michailoff
Bidrag:
That's love.
Betyg: 3


Kommentar:
Skönt gung i låten, men den känns rätt "tunn", så även sången. Jag lär inte minnas melodin imorgon, frågan är om någon gör det.

6. Amy Diamond
Bidrag:
Thank you.
Betyg: 4


Kommentar:
De flesta av Amys låtar känns som B-sidor, så även den här. Den växer efter några lyssningar och Amy är stensäker på scen. Inget underbart men absolut en låt jag lär spela igen efter att festivalen är över.

7. Suzzie Tapper
Bidrag:
Visst finns mirakel.
Betyg: 2


Kommentar:
"Den kvinnliga motsvarigheten till kenta" sa min Man. Det låter som en sämre version av Eva Dahlgren, och jag gillar inte Eva Dahlgren. Den lär hamna på svensktoppen, men är verkligen inte värd att lyssna på igen. Riktigt trist och glåmigt. (Hur kunde folk rösta på den här??)


8. Christer Sjögren
Bidrag:
I love Europe.
Betyg: 3


Kommentar:
Det här känns som en del av det hysteriska introt till Moulin Rouge. Det är skitdåligt och hysteriskt roligt på samma gång. Det går egentligen inte att bedöma, jag bara sitter och skrattar framför tv:n. Om någon hade velat göra en perodi på det värsta dansbandsvärlden kan erbjuda, så hade detta varit resultatet. Tyvärr är det inte ironiskt, inte det minsta. Inte ens Christers signatur-gest "tummen upp".
Frågan är, VEM RÖSTADE VIDARE DET HÄR??
Var det 40-talisterna som unisont reste sig upp och sa "ÄNTLIGEN"? Eller är det samma grupp som vecka efter vecka röstade vidare Lasse Brandeby i "Lets Dance", som röstar på det "ironiska bidraget"?
Egentligen borde vi skicka Christer till Europa, som straff för de skitlåtar som folk röstat till prispallen de senaste åren. "Här har ni Europa. Sug på den!"

2 kommentarer:

  1. Anonym5:51 em

    Hej Dessan!
    Kan nog konstatera att vi alla tycker olika - men det finns bara en låt jag frivilligt kommer att spela i min CD efter festivalen. Och den kom ju inte med... (Michailoff).
    Sedan finns det väl säkert något för olika smaker. Det är väl ändå kul att 20-, 30- och 40-talisterna har fått något som de känner sig hemma med.
    Vet nu förresten hur man kan vinna melodifestivalen. Det är bara att ställa upp med vilken skitlåt som helst. Man behöver inte heller kunna sjunga. Bara programledare berättar att jag har en svår sjukdomsperiod bakom mig (med bl a operation av både hjärna och lungor). Då borde det vara klart! (Eller slår det inte Parkinson?)
    För jag antar att det bara var tycka-synd-om-röster som Sussie fick. Vem annars kan vilja rösta på henne?
    Hade det inte räckt med en TAPPER-hets-medalj...?

    SvaraRadera
  2. Anonym10:00 em

    ...vaddå? Kan väl KENTA så kan väl alla!

    http://www.youtube.com/watch?v=SJrdxhxqHLM

    SvaraRadera