söndag, februari 17, 2008

Deltävling 2: Västerås!

Här kommer mina något sena kommentarer. Det beror på att jag var ute igår medn svenska folket också fyllnade till på sitt håll och tog vansinniga beslut. Till nästa lördag blir det drogtest för alla som ska rösta!

1. Ola
Bidrag:
Love in stereo
Betyg: 3

Kommentar:
En kul 80-talslåt som sätter sig och är lättlyssnad. Harmlös och söt. 2000-talets mest omotiverade säckpipor dock. 10 sekunder i början och lite tut också i slutet av låten, men kombinationen var meningslös.



2. Lars Lind
Bidrag:
Du behöver aldrig mer vara rädd
Betyg: 2

Kommentar:
Trist vis-pop som eventuellt hade gjorts bättre av någon annan. Kanske någon som orkat öppna munnen... Totalt Winnerbäck-komplex, men det är tydligt att varken Lasse eller låten når dit.

3. The Nicole
Bidrag:
Razborka
Betyg: 1


Kommentar:
Riktig skitlåt. Minst hälften av "sången" är falsk, och både texten och Nicoles brytning är konstlad och fånig. Inte ens balkan kan gilla den här.

4. Alexander Schöld
Bidrag: Vårens första svala
Betyg: 3

Kommentar:
Låten är bättre än artisten. Tuggummipop när den är som... vanligast. Det som stör är att Alexander är en artist av samma typ som Niklas Wahlgren. En vuxen man som förtvivlat gärna vill föreställa småpojke och gör sig fånigare än han är. Allt från Alexanders försök att krypa ihop och bli mera kortväxt till hundögonen och det taffliga rörelsemönstret. Varför inte ta i lite nästa gång och sjunga ut?
Det är synd på framställningen, för låten är rätt hyfsad i sin genre.

5. Rognedal
Bidrag:
Just a minuit
Betyg: 2


Kommentar:
Jag förstår verkligen inte bröderna Rognedals storhet. Det KAN ju sjunga, så varför gör de inte det då? Kastratsång är INTE tilltalande!! Rörelserna är hämtade från Uffe Perssons "Nästa weekend" i slutet på 80-talet (uggle-huvud) och hela låten dränks i småstöriga danssteg till brödernas synkade pip. Först på slutet råkar en av dem använda magstöd. Då är det för sent. Jättetrist låt med ovälkomna discovibbar. Men jag gillade inte Afrodite heller.

6. Sanna Nielsen
Bidrag:
Empty Room
Betyg: 5


Kommentar:
Rösten är perfekt. Inlevelsen är total. Stämningen på topp och låten är vacker, även om den inte är direkt nyskapande. Påminner mycket om Italiens låt för två år sedan. Det var länge sedan jag såg en artist som så perfekt berättade sin låt och sålde in den. Väl värd sin plats i globen.


7. Andra generationen
Bidrag:
Kebabpizza Slibovitza
Betyg: 1


Kommentar:
Jag orkar inte. Hela låten består bara av skrik. den kan mycket väl vara utmärkt i sin genre, men jag förstår mig inte på den. Men jag blir heller inte imponerad av dyra fälgar så jag är nog fel målgrupp. Tuban var bäst.


8. Häggkvist & Jonsson
Bidrag:
One love
Betyg: 5


Kommentar:
Tvärt emot många andra så tycker jag att Carola hade tonat ned sig och låg rätt bra jämsides med Andreas. De sjunger utmärkt båda två och gör en snygg U2 låt som sätter sig snabbt och lyfter nästan omedelbart. Sköna sluttoner och en melodi man blir glad av. I min värld var den självskriven till Globen, TROTS Carola. Men folket är nötter och ville annorlunda.

Det man kan ta med sig från denna andra omgång är att Björn Gustafsson fortfarande är kung och att det är skönt att den här tävlingen fortfrande kan överraska.

4 kommentarer:

  1. Anonym2:40 fm

    Sannas låt var mest given för kvällen. Övriga låtar skulle egentligen vara chanslösa mot minsta lilla vältänkta låtar. Det som slår mig är att det varje år öses in bidrag men när "kebabpizzan" kommer med så undrar man torrt; "hur jävla dåliga var de som inte kom med"...

    Är itne alls säker på Carola vidare tll globen. Hon är överallt nu och syns i varje tidning, varje text-tv, varje tv-program och i varje skandal. "Droppen" var väl Beltran-rättegången. Överdos Carola således som inte ens homo-delen av svenska befolkningen klarar av att rösta fram.

    SvaraRadera
  2. Anonym11:12 fm

    Håller helt med dig!

    Fast du, Italien var väl inte med för två år sedan? De har ju inte varit med på evigheter :)

    SvaraRadera
  3. Anonym6:37 em

    För det första vill jag bara tala om att man kan tycka dyra fälgar och lyssna på vilken musiken som helst - så det så...

    Kan någon tala om VARFÖR Björn Gustfsson är bra!? Dyra fälgar fattar jag - men inte Björn Gustafsson!?
    Där har du väl någon som spelar på barnsligheten så det stänker om det...
    Fy fan så pissigt

    SvaraRadera
  4. Anonym6:38 em

    Ursäkta mig... tycka OM dyra fälger alltså...

    SvaraRadera