lördag, februari 17, 2007

Sport-anka

Det kunde man ju ge sig på att schlager-styrelsen inte skulle kunna få ihop en så enkel sak som en kval-lista för andra chansen, som fungerar på precis samma sätt i alla turneringar.

Snälla små vänner, kunde ni inte bara kliva in till sportredaktionen och bett dem göra upp kval-listan? De hade ju fixat det på två minuter och vi hade sluppit detta! Det här är ju bara pinsamt!

Men vad är att förvänta sig av det svenska schlagergänget. De lyckas ju faktiskt ständigt med koststycket att producera bort allt sådant som gör sporten bra och kul att titta på. Fan schlagerproducenter, gå på studiebesök!!!

Miss Decibells kravlista:

* Mer statistik! Det är kul med statistik. Ni gjorde ett inslag med det i Melodifestivalen 2000, och det var ett lysande inslag. Ta tillbaka det!!! Vi vill veta vilket startnummer som vunnit flest gånger, vem som tävlat flest och vilkan placering varje person fått som bäst.

* När tävligen är avgjord så släcker SVT ner kameran. På sportsändningar fattar de att det är ju NU vi vill vara med, det är nu vi vill se glädjen och höra kommentarerna!! Istället hinner de inte ens avannonsera programmet innan de dränker allt i introlåten och visar bilder från kvällens tävling, när allt vi vill är att ha en överblicksbild från scenen när vinnarna plåtas, och sedan 10-15 minuter med vinnarintervjuer och kommentarer från tränare och andra som medverkat. Vi vill INTE bli iväg schasade till en Rapportsändning eller något annan träigt!!!


Det är som om de som producerat schlagern skiter i publiken och vill få bort oss så fort som möjligt, så att de får festa för sig själva. Fattar ni inte att ni inte att ni förstör produktionen? Bryr ni er? Eller är ni så jäkla bortskämda med tittarsiffror att ni inte använder hjärnan alls?

Lämna över produktionen till TV-sporten, det skulle bli fan så mycket bättre!

1 kommentar:

  1. Anonym12:01 em

    Produktionen var lysande en gång i tiden och SVT är erkänt duktiga på att producera showerna.

    "Problemet" är att de i år dragit ner på tempot lite och tagit bort mycket av de som gjort allt så profsigt flytande till massor med små inslag istället för att hela programmet levereras i en "käftsmäll" som bara pumpar på och man är helt tagen efteråt.

    Min tanke efter första avsnittet var att de måste bytt ut en stor del av dem som jobabr med melodifestivalens tv-produktion för det är så uppenbart mycket sämre.

    Innan detta år startade så sa jag till en kille som läser på mediagymnasiet och sågade melodifestivalen. Jag påpekade att han borde titta då det är bland det bästa vi kan producera i tv-väg... De orden har jag fått äta upp :-/

    Får tanka hem de 2-3 senaste årens produktioner istället...

    SvaraRadera