lördag, februari 07, 2009

Idiotiska regler

Som vanligt så måste de göra en massa ändringar i upplägget, för varför inte ändra på ett vinnande koncept?

Och det är just vad vinnaren i årets svenska uttagning är tvungen att göra. Ändra på det vinnande nummret alltså!!

I den stora finalen är reglerna solklara. Max 6 personer på scen och alla som sjunger, solister samt kör, måste sjunga live. Därför verkar det ju rätt vettigt att ha samma regler i den svenska uttagningen, så att vi vet hur nummret kommer att se ut och hur det kommer att låta när de väl står i Moskva.

Men i år han den svenska tävlingsledningen i all sin vishet bestämt att i Sverige får artisterna från och med i år ha förinspelad kör och 8 personer på scen. Vilket gör att den artist som har en inspelad gospelkör i bakgrunden och 8 personer på scen måste peta 2 personer från nummret och dessutom komma på hur de ska lösa körproblemet om de vinner.

Teoretiska så kan du ha en 100-mannakör inspelad, det låter jättebra och du vinner. Efter vinsten får du skippa alla dansare och ställa dit 5 personer som körar istället. Sången låt helt annorlunda och scenshowen blir tråkigare.

Så, det blir till att dra ifrån 2 (på scen) och tänka bort kören ikväll. Och det är inte alls säkert att det är den låt som är bäst i Sverige, som är bäst när den väl står i Moskva.

1 kommentar:

  1. Anonym9:40 em

    Ja du, CafUgglas som årets Suzzie Tapper var precis så usel som man kunde vänta sig och man blev absolut inte besviken över att inte bli besviken.

    Mest tragiskt är att en sån artist har -200% chans i Moskva och dessutom är denna också helt chanslöst i eventuella finaler senare mot bättre motstånd. Därför skickas en rätt dålig låt med en artist som inte kunde sjunga låten speciellt bra till en oviss framtid på bekostnad av någon eller några som faktiskt kunde kommit någonstans framöver.

    Clamps låt var kass. Snäppet UNDER dussinballad.

    Serneholts halva-etno-pop hade haft stor chans i Moskva och fick sämre betyg än förtjänat.

    Scotts... Ett fett lol på dem. Var det nån som röstade på dem som röstade på låten eller var det bara på deras namn?!

    Emilia! Blev inte klok på denna lilla mums mums... Ena sidan bra och poppigt och andra sidan segt som sirap!

    SvaraRadera